Blogdo not

De Not To Do Anymore lijst

We hebben wat verbouwingen bij ons thuis.  Gelukkig. Een project dat niet op mijn masterlijst staat. Sylvianne heeft de lead in dit project. Maar ik krijg wel een aantal taakjes doorgedelegeerd.

Een van die todo's is het tijdelijk verplaatsen van de boekenkasten in onze gang.  Een van die kasten is gevuld met alle fysieke boeken die ik heb over Time Management. Negen fysieke versies van Getting Things Done van David Allen. En nog 81 andere boeken over Timemanagement. Ja ik las onlangs mijn 82st…

Lees verder…

puzzle

De project-management-geheimen van puzzelaars

Je kreeg net een nogal belangrijk project op je bord gegooid. Leuk dat je het vertrouwen krijgt, maar het is wel veel werk. En het laatste project verliep niet zoals je graag had gehad.

Controle en vooruitgang in zo’n groot project houden is niet bepaald een tocht naar het strand. Het is eerder een extra puzzel van plus vijftienhonderd stukjes.

Project – puzzel

Kun je je voorstellen wat Meester te zijn over je projecten je zou brengen? Het gevoel van flow, overzicht en vooruitgang. Wat meer?

Lees verder…

ideaal

Je ideale week

Heb je ook het gevoel dat je aan het wachten bent tot wanneer het beter wordt? En eerlijk, hoe lang wacht je al?

Een groot deel van de deelnemers aan de workshop Master Your Todo (van T.E.A.M. fixers - het andere bedrijf van mij) list hebben het gevoel dat ze aan het aanmodderen zijn. En dat vinden ze niet zo geweldig.

Het voelt alsof ze geleefd worden door hun agenda, door de omstandigheden, door hun baas, hun collega’s, …

Is dat ook voor jou zo? Wil je daar snel iets aan veranderen?

Dromen…

Lees verder…

invisible

Het onzichtbare zichtbaar maken

Heb je ooit al het gemiddeld verbruik van je auto willen verminderen? Nee. Dan is het een leuke test om uit te vinden hoe je dat zou aanpakken. Doe dan een experiment om uit te zoeken of je aanpak succes heeft. En je succesvolle aanpak kan je dan omzetten naar je kenniswerk.

Indien je het experiment al eens deed, weet je dat je iets nodig hebt wat je inzicht geeft in het effect van wat je anders doet. Indien je zwaar accelereert is het goed om je instant verbruik te zien stijgen. De instant fee…

Lees verder…

Actie

Het verschil tussen wat je wil je hebben en wat je gaat doen Success

Vraag: “Waar gaat je brein in het geheim van uit zijn dak?”
Antwoord: “Uitstellen en uitstelgedrag.”

Wat is het eerste waaraan je denkt als je deze woorden hoort of leest?

“Schuldig! Iedereen doet dat toch?”

Wat maakt dat we ons hierover zo slecht voelen en het toch blijven doen?

Je weet immers wat je allemaal moet doen en toch doe je andere dingen. En daarna ben je ook nog boos op jezelf omdat je die klus uitstelt tot het allerlaatste moment.

Je weet nochtans dat je die klus voor het eind…

Lees verder…

GPS

Feedback en feedforward

Ooit al feedback gekregen waarvan je even moest bekomen?

Je partner zegt dat ze niet van gele bloemen houdt, wanneer je een boeketje mee hebt als verrassing. Je baas had liever gezien dat je Dirk, je collega, toch anders had begeleid. De bestuurder in de auto gebruikt zijn claxon nogal heftig en het was duidelijk tegen jou gericht.

En het hoeft zelfs niet negatief te zijn. Wanneer iemand je de hemel in prijst kan het zelfs ongemakkelijk aanvoelen. Op de bemerking: “Je hebt een leuke jas”, antw…

Lees verder…


Copyright © 2021 - Goal Getters Club